Novosti

Sastanak o zajedničkoj suradnji Republike Hrvatske i Mađarske

 

Uoči početka 13. sastanka Stalnog hrvatskog-mađarskog mješovitog povjerenstva za upravljanje u katastrofama, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota primili su generalnog direktora za upravljanje u katastrofama Republike Mađarske Tibora Tollara i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što je upravo Koprivničko-križevačka županija domaćin ovog bilateralnog susreta, a što je ujedno i dokaz dosadašnje dobre suradnje između Županije i Republike Mađarske. Isto tako, pohvalio je zajedničku suradnju na mnogim projektima, prije svega na Dravisu te istaknuo značaj razmjene iskustava i znanja.

Ravnatelj Perinić istaknuo je da osim što dijelimo zajedničku granicu, dijelimo i ugroze, a posebna suradnja bila je vidljiva za vrijeme poplava i migrantske krize.

O dobroj suradnji na državnoj i regionalnoj razini govorio je generalni direktor Tollar te dodao da mu je izrazito drago prisustvovati na ovakvom sastanku koji nije samo protokolarnog karaktera, već i radnog. Dodao je da je zajednička suradnja Mađarske i Hrvatske za primjer drugima i nada se još boljoj u budućnosti.

Sastanku su prisustvovali i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, Službenica za informiranje Državne uprave za zaštitu i spašavanje Andrijana Maslać te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live