Novosti

Sastanak Organizacijskog odbora 10. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“

U Županijskoj upravi održan je sastanak Organizacijskog odbora 10.-og Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ koji će se održati od 8. do 11. srpnja.

Predsjednik Organizacijskog odbora ovog jubilarnog 10-tog po redu Festivala Ivan Pal ujedno i zamjenik župana otvorio je sastanak te zahvalio svima na dolasku.

Program Festivala prezentirala je predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić istaknuvši kako će se prvi dan Festivala održati u Općini Novigrad Podravski gdje će domaćin biti kulturno-umjetničko društvo Delovi.

Grad Koprivnica bit će mjesto održavanja drugog dana manifestacije gdje će nastupiti ukupno sedam grupa odnosno 250 izvođača. Pored toga, neki od sudionika nastupit će na Danu povrća Koprivničko-križevačke županije koji se održavaju 9. srpnja, a novost ove godine je da se festival „Iz bakine škrinje“ povezao sa Međunarodnim festivalom tradicijske kulture „FokloFonija“ koji se održava u Varaždinu pa će doći do razmjene dvije skupine sudionika na oba festivala.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Folklorni ansambl Koprivnica i županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a održat će se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live