Novosti

Sastanak s ravnateljem „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“

Zamjenik župana Ivan Pal održao je sastanak s ravnateljem „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“ Zoranom Šangutom na kojem se razgovaralo o projektu „Posjet učenika 8. razreda Vukovaru“.

Riječ je o projektu kojeg provodi Memorijalni centar s ciljem educiranja učenika osmih razreda osnovnih škola o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar kroz dvodnevni posjet.

Sastanak je iniciran kada brojne škole s područja županije nisu dobile svoj termin za posjet Vukovaru pa je ravnatelj Šangut došao izvijestiti zamjenika Pala kako Memorijalni centar trenutno nema dovoljno smještajnih kapaciteta za sve zainteresirane. Povećanje smještajnih kapaciteta očekuje se početkom nove školske godine pa bi u skladu s tim sve škole mogle dobiti termine za posjet Vukovaru već u srpnju. Za sada, jedine škole koje će u lipnju posjetiti Vukovar su Osnovna škola Sokolovac i Osnovna škola Sveti Petar Orehovec koje će u sklopu posjeta obići memorijalne lokalitete u Vukovaru te Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live