Novosti

Sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je Županija osnivač

Projekti „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ i pomoćnici u nastavi kao i objedinjena javna nabava bile su glavna tema sastanka u Županijskoj upravi s ravnateljima osnovnih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač.
Na samom početku sve okupljene ravnatelje pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal nakon čega je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki prezentirala projekt „Osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“. Riječ je o projektu kojim se mogu dobiti sredstva za školsku prehranu učenika socijalno osjetljivije kategorije pa je pročelnica Cuki pozvala ravnatelje da dostave podatke o potrebitim učenicima s obzirom da je rok za predaju projektne aplikacije 1. srpanj 2016. godine.
Viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek ukratko je obavijestila ravnatelje kako je prikupljena dokumentacija za potrebe projekta pomoćnika u nastavi poslana u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i kako se čeka procjena dokumentacije. Također, dodala je kako se očekuje da će svi učenici proći procjenu i biti uvršteni u projektni prijedlog, a očekuje se da će se u mjesecu kolovozu krenuti s raspisivanjem natječaja za pomoćnike u nastavi.
Zadnja točka dnevnog reda bila je objedinjena javna nabava gdje je pročelnica Cuki informirala kako je interna revizija kontrolom računa utvrdila da je kod javne nabave 30 do 35 posto jeftiniji plin te kako će se za sve škole provesti javna nabava za plin.
Na kraju sastanka zamjenik župana Ivan Pal zahvalio je svima na dolasku.
Sastanku su prisustvovale i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicom, viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić, viša savjetnica za odgoj i obrazovanje Sonja Pleše i viši stručni suradnik za znanost Ivan Koren.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live