Novosti

Sastanak sa zamjenicom župana Dunjom Magaš i ravnateljima škola iz Brodsko-posavske županije

Ravnatelji škola iz Brodsko-posavske županije zajedno sa zamjenicom župana Dunjom Magaš i pročelnicom za obrazovanje, kulturu i šport Anicom Vukašinović posjetili su u utorak, 29. ožujka Žpanijsku upravu gdje su sa zamjenikom župana Ivanom Palom razgovarali o trenutnim problema u području školstva.

Zamjenik Pal upoznao je goste s brojem škola i učenika na području Koprivničko-križevačke županije te napomenuo kako je jedan od prioriteta Županije upravo razvoj školstva. Prije svog dolaska u Županijsku upravu, gosti su posjetili i Gimnaziju Fran Galović u Koprivnici, a zamjenica Magaš je istaknula kako je oduševljena futurističkim izgledom koprivničke gimnazije. Dodala je kako Koprivničko-križevačka i Brodsko-posavska županija imaju puno zajedničkih tema te da jedni od drugih mogu učiti u pogledu razvoja školstva.

Viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek prezentirala je projekte u školstvu koji su realizirani u razdoblju od 2009. do 2015. godine kao i programe koje financira Koprivničko-križevačka županija. U prezentaciji je predstavila i projekte čija je realizacija predviđena modelom javno privatnog partnerstva, a zamjenik Pal je dodao kako je JPP trenutno jedini model za investicije u školstvu te da će ako se od tog modela odustane morati birati projekte s kojima će se krenuti u realizaciju.

Sastanku su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te ravnatelj Gimnazije Fran Galović Koprivnica Vjekoslav Robotić.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live