Novosti

Županijski Savjet za zdravlje održao sastanak

Predsjednik Savjeta za zdravlje Koprivničko-križevačke županije Mato Devčić sazvao je sastanak kako bi sa članovima Savjeta razgovarao o aktualnoj problematici u zdravstvenom sustavu. Ovom sastanku nazočio je i župan Darko Koren koji je pohvalio rad samog Savjeta.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja informirala je prisutne kako je Sabor Republike Hrvatske 21. ožujka izglasao Zakon o dopuni Zakona o sanaciji javnih ustanova, a na temelju kojeg će Vlada, na prijedlog ministra, donijeti odluku o obustavi postupka sanacije za javne ustanove u zdravstvu. Takva odluka bit će dostavljena Mnistarstvu zdravlja koje će je dostaviti nadležnom predstavničkom tijelu jedinice lokalne i regionalne samouprave čime će se osnivačka prava vratiti osnivaču, objasnila je pročelnica Koluder-Vlahinja. Ujedno je obavijestila članove Savjeta kako je nedavno sa zamjenikom župana Ivanom Palom bila na sastanku kod ministra zdravlja Darija Nakića koji je tom prilikom najavio promjene zakona kao i izradu  posebnih sporazuma koji će regulirati prava i obveze između ministarstva, osnivača javne ustanove i same ustanove vezano uz  povrat duga nastalog do 31. prosinca 2015., a koji neće opterećivati Županiju, ali je istaknuo da će  novonastali dug od 1. siječnja 2016.  ići na teret Županije.

Župan Koren dodao je kako se o Zakonu o dopuni Zakona o sanaciji treba dobro razmisliti i pronaći pravi odgovor za daljnji rad bolnice, ali i Županije.

Između ostalog na sastanku je razmatrana i informacija o provođenju postupka spajanja Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije koju je ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina pobliže objasnila. U svom obraćanju istaknula je kako do tog razdvajanja nije ni trebalo doći te da smatra da se Zavod za hitnu medicinu i sanitetski prijevoz Doma zdravlja treba ponovno spojiti radi boljeg funkcioniranja unutar sustava.

Na samom kraju sastanka jednoglasno je definirana potreba da se te dvije ustanove ponovno spoje radi pružanje sveobuhvatne primarne zdravstvene zaštite i njege za dobrobit svih, a sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal te zdravstveni djelatnici Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live