Novosti

Savjet za sigurnost prometa na cestama održao 36. sjednicu

U prostorijama Županijske uprave održana je 36. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije koju je otvorio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin.

Jedna od točaka dnevnog reda odnosila se na stanje sigurnosti prometa na cestama u Županiji koju je prezentirala voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj Mirela Škvorc. Kao glavne uzroke nesreća Škvorc je naglasila brzinu te oduzimanje prednosti prolaska, a kao najveći problem navela je povećan broj nesreća pod utjecajem alkohola te dodala kako će u ovoj godini povećati represivne i preventivne aktivnosti s ciljem smanjenja broja stradalih u prometu. O stanju državnih cesta govorio je Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta i pri tome naglasio kako je u ovoj godini predviđeno poboljšati crne točke cesta i to na područjima Sveti Ivan Žabno, Veliki Raven, Križevci i Kloštar Vojakovački. Boris Dušić, tajnik Autokluba Koprivnica obavijestio je članove Savjeta o akciji „Sigurno u prometu“ i o njenom programu osposobljavanja djece u vrtićima i školama te spomenuo kako će se u sklopu toga održati nadolazeće županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ koje će se održati 14. travnja ove godine u Osnovnoj školi „Braće Radić“ u Koprivnici. Dodao je kako se do sada prijavilo čak četrdeset djece s područja Županije te da se prijave primaju do 1. travnja. Sjednici je prisustvovao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić koji je iznio planove za ovu godinu, te najavilo ulaganja i redovna održavanja cesta, obnovu kolnika, klizišta te popravak ceste u Sokolovcu, Novigradu Podravskom i Svetom Petru Orehovcu.

Na kraju sjednice iznesen je zaključak o daljnjoj suradnji svih članova Savjeta s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća te osiguranja sigurnog kretanja cestama, a koji su svi članovi Savjeta jednoglasno prihvatili.

Uz brojne članove Savjeta, sjednici su u ime Županije prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live