Novosti

Sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica

Prijedlozi novih zakonskih rješenja u javnoj nabavi bila je glavna tema sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Sjednicu je otvorio predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec nakon čega je župan naglasio kako je javna nabava jedna od bitnih tema te pohvalio ovu inicijativu.

O Zakonu o javnoj nabavi osvrnuo se predsjednik Habijanec koji je naglasio kako bi domaće tvrtke trebali imati prednost u provedbi javne nabave te kako bi Zakon trebao „inicirati kvalitetno i novo zapošljavanje“.

Ovoj tematskoj sjednici prisustvovala je i direktorica Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore Tajana Kesić Šapić koja je predstavila Katalog hrvatskih proizvoda. Riječ je o projektu koji je pokrenut u ožujku ove godine, a kojem je cilj povećanje udjela hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave. Naglasila je kako je u Katalog trenutno uneseno 1020 hrvatskih proizvoda te kako su ciljani korisnici projektanti, investitori, proizvođači i tvrtke registrirane u Republici Hrvatskoj.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je rasprava u kojem su brojni članovi Gospodarskog vijeća predstavili probleme s kojima se susreću prilikom provođenja postupaka javne nabave te pružili prijedloge kako bi Zakon o javnoj nabavi trebao izgledati.

Pored župana i zamjenika župana, te ostalih članova Gospodarskog vijeća, sjednici su prisustvovali i saborski zastupnik te gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te saborski zastupnik Damir Felak.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live