Novosti

Završna konferencija projekta „Ruka pomoći

Održana je završna konferencija projekta „Ruka pomoći“ kojim su zaposlene 23 gerontodomaćice koje su pružale pomoć u kući za 200 starijih i nemoćnih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta Valentina Čadavec te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji kao i svim partnerima na sudjelovanju u projektu.

Zadovoljstvo uspješno realiziranim projektom istaknuo je župan Darko Koren dodavši da je važnost kao i značaj ovog projekta  upravo zbog toga što je projekt sto posto financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Nekoliko riječi o projektu „Ruka pomoći“ uputila je i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić posebno zahvalivši županu i Županiji na podršci tijekom provedbe projekta, ali i svim drugim partnerima koji su dali svoj doprinos da se ovaj projekt uspješno završi.

Nakon uvodnog dijela, projektne aktivnosti kao i rezultate projekta „Ruka pomoći“ prezentirala je voditeljica i predsjednica Čadavec pri čemu je posebno naglasila da je ovim projektom, ukupno 35 osoba završilo verificirani program osposobljavanja za posao gerontodomaćice i edukaciju o tome kako započeti vlastiti posao te kako su po završetku osposobljavanja zaposlene ukupno 23 gerontodomaćice. Isto tako, navela je da je jedna od projektnih aktivnosti uz promidžbu projekta, edukacije i koordinacija rada na terenu gerontodomaćica, a osim osiguravanja plaća za 23 nezaposlene osobe, projektom je nabavljena i oprema i potrošni materijal potreban za svakodnevni rad gerontodomaćica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.318.913,16 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a završnoj konferenciji prisustvovao je i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live