Novosti

Suradnja TZ Koprivničko – križevačke županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i TD Ptuj

 

Dugogodišnja suradnja TZ Koprivničko – križevačke županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i TD Ptuj nastavljena je otvorenjem dviju izložbi slika u galerijskom prostoru trgovačkog centra u Ptuju. Izložene su 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive 2015., te tridesetak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Izložbe je otvorio zamjenik gradonačelnika Ptuja Gorazd Orešek. Delegaciju naše županije predvodio je župan Darko Koren, a otvorenju su prisustvovali i direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i dvadedesetak slikara predvođenih predsjednikom Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatkom Kolarekom.

U programu otvorenja nastupili su i najstariji hlebinski mužikaši. Nakon otvorenja izložbi gradonačelnik Ptuja Miran Senčar upriličio je prijem u prostorima gradske uprave istaknuvši u pozdravnom govoru vrlo dobru suradnju na području kulture i turizma.

Župan Darko Koren zahvalio je na pozivu da upravo Koprivničko – križevačka županija i on osobno imaju čast da kao predstavnici Hrvatske zasade stablo lipe u Europskom parku u Ptujskim termama.

Nakon prijema svi zajedno su u Ptujskim termama prisustvovali svečanosti otvorenja obnovljene Aleje prijateljstva u kojoj su još davne 1975. g. zasađena sindikalna stabla, a među njima i ono iz Koprivnice.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live