Novosti

Susjedne općine

U emisiji Susjednih općina gostovala je ravnateljica OŠ prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski Lidija Peroš.
OŠ obuhvača 2 PŠ i to PŠ Plavšinac i PŠ Delovi, broji sve zajedno oko 180 učenika, a raspolaže sa 100% stručnim kadrom, pomoćnicima i pomagačem.
 
 
– rekla je ravnateljica Peroš.
OŠ često sudjeluje na raznim natjecanjima,učenici su od početka školske godine bili na natjecanju iz biologije, tehničke kulture, te su bili domaćini natjecanja iz Crvenog križa, učenici su na tom natjecanju osvojili 5.mjesto od 9 OŠ i 2 SŠ.
Ravnateljica je istaknula kako se u školi održavaju i izvanškolske aktivnosti.
 
 
Od 2009. u blizini škole izgrađena je dvorana koju koriste učenici, ali je slobodna i za iznajmljivanje i kapacitet iznajmljivanja iskorišten je u potpunosti posebno u zimskim mjesecima, a sredstava od iznajmljivanja dvorane općina Novigrad Podravski odrekla se u korist škole. Uz dvoranu nalazi se i vanjsko travnato nogometno igralište, odbojkaško te rukometno i košarkaško igralište.
Škola se ponosi i prolaskom na natječaju koji je obuhvatio 150 škola na području RH.
 
 
– učitelji su morali proći i obuku kako bi postali STEM učitelji.
Na kraju gostovanja ravnateljica Peroš najavila je 3. festival pjevača amatera koji se u sklopu Dana općine u srpnju održava u njihovoj organizaciji. Audicija za festival je 18. travnja, a do sada su zaprimili oko desetak prijava pjevača. Za pjevače su pripremljene i nagrade u skladu s mogućnostima. Glavni medijski pokrovitelj festivala je Podravski radio.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live