Novosti

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala redovnu godišnju skupštinu

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala je petu redovnu godišnju skupštinu, kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.
Predsjednik Udruge Ivica Ferenčić pozdravio je prisutne i otvorio Skupštinu, te tajnici Udruge Maji Koren Golub uručio priznanje za deset godina kontinuiranog rada u Udruzi. Koprivničko-križevačkoj županiji zahvalio je na dugogodišnjoj podršci i suradnji, posebno u zajedničkim projektima.
Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu Udruge za proteklu godinu te su razmotreni završni račun i Izvještaj Nadzornog odbora.
Također, bilo je riječi i o najvažnijim projektima i programima. Program „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a pružao je usluge psiho-socijalne podrške i resocijalizacije za nastavak kvalitetnog suživota u lokalnoj zajednici. Jednogodišnji projekt „Svijetla budućnost“ imao je za cilj povećanje kvalitete života socijalno ugroženih obitelji, uz podršku Županije kao partnera,  a završen je i projekt „Korak naprijed“ ” kojim se kvaliteta života slijepih osoba nastojala poboljšati kroz pružanje usluga osiguranog prijevoza i pratnje prilikom obavljanja raznih aktivnosti. Započelo je i provođenje novog ciklusa trogodišnjeg programa „Korak po korak“ za 15 korisnika starije životne dobi i slabijeg imovinskog stanja, a koji su ujedno i članovi Udruge.
Pored aktivnosti u sklopu projekata, Udruga je u protekloj godini provodila edukacije za djecu i mlade kako bi se upoznali s problemima i potrebama slabovidnih i slijepih osoba, a održane su i kreativne radionice u svrhu povezivanja i razvoja komunikacije.
 
(foto;  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live