Novosti

Susjedne općine

Načelnik općine Novo Virje Branko Mesarov gostovao je u emisiji Susjednih općina, povodom obilježavanja 20. Dana općine Novo Virje. Načelnik Mesarov se osvrnuo na projekte i natječaje koje je općina prijavila od početka ove godine.
– izmjene i dopune prostornog plana obavljene su od strane Županijskog zavoda za prostorno uređenje dodao je Mesarov. Najznačajnije izmjene vezane su uz legalizaciju objekata gdje je općina na 230 domaćinstava proširila građevinsku zonu. Ukupno prošireno građevinsko područje iznosi 13ha, a zadnja izmjena i dopuna prostornog plana bila je 2008. god.istaknuo je načelnik Mesarov.
Općina Novo Virje do 12. svibnja obilježava svoje Dane općine.
Do sada je u sklopu proslave održan Dan otvorenih vrata DV Bregunica.
U petak 28. travnja od 11h održava se u PŠ Medvedička susret područnih škola Općine Novo Virje, a u poslijepodnevnim satima od 16:30h započinje proljetni “Drnić Crap Party” 2017., natjecanje u lovu šarana na jezeru Drnić, koje traje sve do ponedjeljka 01. svibnja do 12:00h.
01. svibnja se obilježava Dan općine, i blagdan Sv. Josipa radnika, zaštitnika župe. Program počinje u 10h polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na mjesnom groblju, te na grobove Stjepana Čadoića i Miroslava Dolenca Dravskog, nakon toga u 11 sati biti će održana Sveta misa u župnoj crkvi Sv. Josipa. Na proslavu dana općine dolaze i gosti – Udruga kuburaša iz Varaždinske županije iz mjesta Maruševec, koji će nastupiti nakon mise. U 13h održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Novo Virje.
05. svibnja u petak u 15h u društvenom domu Drenovica, organiziran je 6. susret mladih resitatora i glumaca “Pri Dravskom”.
I za kraj proslave dana općine 12. svibnja također petak, održati će se promocija knjige Zvonimira Ištvana: “Bukevje” i otkrivanje spomenika Miroslavu Dolencu Dravskom. Manifestacije započinju u 19h.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live