Novosti

Nakon Đurđevca, Sportske igre mladih održane i u Križevcima

Turneja radosti Sportskih igara mladih u ponedjeljak, 24. travnja, stigla je u Križevce na Strossmayerov trg, gdje su plamen upalili župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i predstavnica organizatora Tihana Butorac, dok su baklju nosili višestruki olimpijac Branko Zorko i mali sportaši.
Uz natjecanja u graničaru i utrkama u atletici, osnovnoškolci su se natjecali i u uličnoj košarci, šahu te malom nogometu. Cjelodnevni sportski program završio je večernjim koncertom Frajli te velikim vatrometom, poklonom građanima Križevaca i okolice.Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se učenicima osnovnih i srednjih škola omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.
Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, uz promicanje načina života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.
Turneja radosti nastavljena je danas u Koprivnici, na Zrinskom trgu.
 
(foto;  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live