Novosti

Svečano obilježen 765. rođendan grada Križevaca

Povodom 765. rođendana grada Križevaca u velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je svečana proslava, kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana te izaslanik premijera Andreja Plenkovića Darko Sobota, saborski zastupnici Branko Hrg, koje je ujedno bio i domaćin, Damir Felak, Ljubica Ambrušić i Željko Lacković, dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, dosadašnji predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Dragutin Guzalić te brojni gradonačelnici, općinski načelnici, predstavnici udruga, ustanova i organizacija, kao i drugi uvaženi gosti.
Na samom početku obratio se gradonačelnik Branko Hrg koji je podsjetio na uspješne projekte realizirane u posljednjih godinu dana, primjerice brzu cestu do Križevaca, gradnju drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo-Križevci te 37 milijuna kuna vrijedan Razvojni centar i tehnološki park. Kao zadatak za budućnost najavio je gradnju atletske staze za još uspješnije treninge križevačkih atletičara te zahvalio svima na suradnji i podršci Gradu.
Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren koji je kazao: „Veselim se svakom uspješnom projektu čiji je cilj razvoj nekog mjesta i ostanak mladih, a koliko vidim, Križevci su puni takvih pozitivnih primjera. Želim da se svi zajedno radujemo takvim uspjesima, bez političkih podjela. Kapitalni projekti koji su ovdje realizirani, poput brze ceste, imaju utjecaj na razvoj cijele Koprivničko-križevačke županije, pa čak i šire, a svoju dužnost župana obavljam na način da kao prioritet postavljam ravnomjeran razvoj Županije.“
Okupljenima su se prigodnim govorima obratili i predsjednik Hrvatske udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk te saborski zastupnik Damir Felak, a dodijeljena su i javna priznanja, gdje su plakete Grada primili Djelo Marijino – Pokret fokolara, ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Vatrogasna zajednica Grada Križevaca. Đurđa Trbus, Martina Valec Rebić, Milan Mišir i Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Bošnjani dobitnici su gradskih priznanja, dok su gradonačelnikove zahvalnice uručene Jasni Preradović i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Križevaca.
Nakon svečanosti, uslijedila je XXII. Utrka ulicama Grada te otvorenje Turneje radosti Sportskih igara mladih, dok je u večernjem programu predviđen književni susret s križevačkim piscima u Gimnaziji Ivana Zakmardije Dijankovečkoga te koncert gudačkog kvarteta „Porin“ u Župnoj crkvi svete Ane.
 
 
(foto; kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live