Novosti

Svečano otvoren 9. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

Svečano je otvoren 9. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji se održava do 13. studenog 2016. godine u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Ove godine na sajmu svoje proizvode i usluge izlaže 251 izlagač iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije te Bosne i Hercegovine na ukupno 1,700 metara kvadratnih unutarnjeg i 2,500 metara kvadratnih vanjskog prostora, a uoči samog otvorenja potpisan je Sporazum o prijateljstvu između Općine Slovenske Konjice i Grada Križevaca.

Dobrodošlicu okupljenima na svečanom otvorenju poželio je župan Darko Koren te ujedno uputio iskrene zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji sajma, kao i svim izlagačima koji izlažu svoje proizvode i usluge. Osvrnuo se na stanje gospodarstva u Koprivničko-križevačkoj županiji istaknuvši kako se županija može pohvaliti „kako su realni sektor gospodarstva, trgovačka društva i obrti samo u prošloj godini realizirali 11 milijardi kuna prihoda i ostvarili neto dobit od 587,2 milijuna kuna sa ukupno 18.844 zaposlenih što je za jednu manju županiju kao što je naša jedan dobar i važan rezultat“.
Sajam je službeno proglasio otvorenim zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak

Svečanom otvorenju prisustvovali su i generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga, predstavnici državne vlasti, predstavnici sudbene vlasti, predsjednici i članovi Županijske skupštine te Gradskih vijeća, župani, gradonačelnici i načelnici te njihovi zamjenici, predstavnici Hrvatske obrtničke komore kao i predstavnici Hrvatske gospodarske komore i drugi ugledni gosti, ravnatelji ustanova, škola i predstavnici udruga kao i župan Općine Slovenske Konjice Marin Gorinšek sa suradnicima te predstavnici Grada Paga i Novske te Općine Čitluk.

Organizator 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma je Koprivničko-križevačka županija uz suorganizaciju Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije te Turističke zajednice grada Križevaca.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live