Novosti

Svojemu gradu za imendan

Čestitku svojemu Gradu za imendan, uputili su i đurđevački glazbenici i folkloraši u Domu kulture uz cjelovečernji koncert povodom obilježavanja Dana Grada.

KUD-ovci imendansko su slavlje iskoristili, za cjelovečernju glasnu plesno-pjevanu šetnju Lijepom našom, ali i za prigodu da sve njegove sastavnice, od najmlađih folkloraša, preko folklornog i tamburaškog sastava kao i vokalnog sastava, daju  dvosatni prilog Gradu za imendan. Tako su pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom, uz KUD Petar Preradović, nastupili i  Etno skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Mlađa tamburaška sekcija KUD-a Petar Preradović, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Krlovčana Đurđevac, Duo Sonorus, Ženska pjevačka skupina Katarine i Ženski vokalni sastav Đurđevčice.

Na kraju koncerta dodijeljene su nagrade svim voditeljima i sudionicima koncerta, a nagrade im je uručila prva pratilja najljepše hrvatice u narodnoj nošnji – Anja Vujčić.

Za još jedan odličan koncert, poklonjen svome gradu, zaslužni su voditelji KUD-a, voditeljica Etno skupine Dubravka Gregurić, voditeljica Folklorne skupine OŠ Grgura Karlovčana Monika Rupčić i Matija Bažulić, koji je vodio program.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live