Novosti

Tradicija i suvrmenost

Učenici OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac Petar Seleš, Roko Martinčić i Laura Čeko pod mentorstvom učitelja likovne kulture Zorana Vidakovića, sudjelovali su na ovogodišnjem natječaju pod nazivom Tradicija i suvremenost – Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.
Likovni radovi učenika uvršteni su u skupnu izložbu zajedno s brojnim pristiglim radovima učenika osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.
Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 230 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2500 radova.
Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Cilj je ovogodišnjeg natječaja i izložbe usmjeren na okoliš te biološku i ekološku raznolikost i načine života u prirodi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini s težištem zaštite prirodnog okoliša i biološke raznolikosti te razvijati kreativnost koja podrazumijeva inovativnost, kritičko mišljenje, istraživanje, rješavanje problema, donošenje odluka, preuzimanje rizika samostalnih učeničkih inicijativa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio