Novosti

U đurđevačkoj Gradskoj upravi održan radni sastanak na temu – Projekt Energetski neovisan grad

U Gradskoj upravi u Đurđevcu gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik Željko Lacković održali su radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem te direktorom Podružnice Koprivnica Mirkom Kovačevim i suradnicima, na temu zajedničkog ulaganja u obnovljive izvore energije. Iskazan je zajednički interes za gradnju kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije po jedinstvenom modelu.
ENERGETSKI NEOVISAN GRAD je radni naziv projekta koji bi osiguravao energiju pod posebno povoljnim uvjetima za grad, javne ustanove kao i za sve zainteresirane za korištenje jeftinije toplinske energije. Hrvatske šume osiguravale bi sirovinu i tehnologiju, a građani bi mogli predavati sve oblike biomase na otkup. Razvoj ovakvog projekta bit će predstavljen ovoga tjedna na sastanku u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Predsjednik uprave Jakupčić iskoristio je priliku i obišao pogone najmodernije tvornice parketa u Europi smještene u Đurđevcu, gdje je upoznat s potrebama i očekivanjima investitora oko dodjele kvota u drvnoj industriji. Unatoč značajnom povećanju odobrenih kvota ova velika investicija za grad Đurđevac kojom je zaposleno dodatnih 130 zaposlenika trebat će i dodatne količine hrastovih trupaca, te će se u tom smjeru poduzimati daljnji koraci kroz uvođenje reda i kontrole stupnja prerađivanja drvne sirovine na području cijele Hrvatske. Takav proces trebao bi stvoriti dodatne raspoložive količine koje bi se usmjerile na zaista najkvalitetnije investitore u Gradu Đurđevcu.
Izvršni direktor đurđevačke drvne industrije Christian Koch ukazao je na povezanost daljnjeg procesa investiranja i novih zapošljavanja s osiguranim količinama drvne sirovine, a saborski zastupnik Željko Lacković založio se za uvođenje dodatnih mjerila za proizvođače finalnih proizvoda kako bi se upravo njima preusmjerile dodatne raspoložive kvote.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live