Novosti

U đurđevačkoj Gradskoj upravi održan radni sastanak na temu – Projekt Energetski neovisan grad

U Gradskoj upravi u Đurđevcu gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik Željko Lacković održali su radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem te direktorom Podružnice Koprivnica Mirkom Kovačevim i suradnicima, na temu zajedničkog ulaganja u obnovljive izvore energije. Iskazan je zajednički interes za gradnju kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije po jedinstvenom modelu.
ENERGETSKI NEOVISAN GRAD je radni naziv projekta koji bi osiguravao energiju pod posebno povoljnim uvjetima za grad, javne ustanove kao i za sve zainteresirane za korištenje jeftinije toplinske energije. Hrvatske šume osiguravale bi sirovinu i tehnologiju, a građani bi mogli predavati sve oblike biomase na otkup. Razvoj ovakvog projekta bit će predstavljen ovoga tjedna na sastanku u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Predsjednik uprave Jakupčić iskoristio je priliku i obišao pogone najmodernije tvornice parketa u Europi smještene u Đurđevcu, gdje je upoznat s potrebama i očekivanjima investitora oko dodjele kvota u drvnoj industriji. Unatoč značajnom povećanju odobrenih kvota ova velika investicija za grad Đurđevac kojom je zaposleno dodatnih 130 zaposlenika trebat će i dodatne količine hrastovih trupaca, te će se u tom smjeru poduzimati daljnji koraci kroz uvođenje reda i kontrole stupnja prerađivanja drvne sirovine na području cijele Hrvatske. Takav proces trebao bi stvoriti dodatne raspoložive količine koje bi se usmjerile na zaista najkvalitetnije investitore u Gradu Đurđevcu.
Izvršni direktor đurđevačke drvne industrije Christian Koch ukazao je na povezanost daljnjeg procesa investiranja i novih zapošljavanja s osiguranim količinama drvne sirovine, a saborski zastupnik Željko Lacković založio se za uvođenje dodatnih mjerila za proizvođače finalnih proizvoda kako bi se upravo njima preusmjerile dodatne raspoložive kvote.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio