Novosti

Projekt Aglomeracije Đurđevac, Virje, Novigrad Podravski i Ferdinandovac prijavljen za provedbu u 2018. godini

U Zagrebu je održan sastanak Komunalija Đurđevac i Hrvatskih voda na temu prijave projekta Aglomeracije Đurđevac na financiranje iz EU sredstava. Radnom sastanku ispred Komunalija prisustvovali su direktor Tomislav Kolarić i voditeljica razvojnih projekta Milica Fuček, te saborski zastupnik Željko Lacković, a ispred Hrvatskih voda voditeljica sektora za podršku pripremi i provedbi EU projekta Anđa Čurić Slunjski.
Preduvjet za početak izvođenja radova u 2018. godini bilo je uvrštavanje na listu plana nabave Hrvatski voda, te je ovaj projekt koji obuhvaća osim područja Grada Đurđevca i okolne općine Virje, Novigrad Podravski i Ferdinandovac uspješno uvršten, a se uskoro očekuje i poziv za prijavu te raspisivanje postupaka javnih nabava.
Vrijednost prijavljene investicije je 150 mil. kuna i ne pokriva aglomeraciju na području Općine Kloštar Podravski, a koja će se aplicirati nakon što se riješe odnosi između Općine Kloštar Podravski i Općine Podravske Sesvete koja osporava dogradnju svojeg pročistača otpadnih voda za potrebe Općine Kloštar Podravski te je takvim postupkom umalo ugrozila cijeli projekt.
Nakon rješavanja nesuglasica Komunalije Đurđevac će izvršiti prijavu aglomeracije Kloštar Podravski koja mora biti završena do 2023. godine, te se očekuje iznalaženje rješenja za sadašnju situaciju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio