Novosti

U Đurđevcu održan Festival srca za najmlađe velikoga srca

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Đurđevca Udruga Veliko srce malom srcu u dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana organizirala je humanitarni koncert Festival srca.
Pod nazivom Festival srca, već sedmu godinu zaredom, u Hrvatskoj, kao i u svijetu, obilježava se Svjetski tjedan srčanih grešaka i srčanih bolesti u djece. Glavni cilj festivala je prikupljanje novčanih sredstava za opremanje odjela pedijatrijske kardiologije i za rad Udruge, osvješćivanje javnosti o potrebama i problemima djece sa prirođenim srčanim greškama.
Godišnje se više od milijun djece u svijetu rađa sa prirođenom srčanom greškom, njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan, a 1000 će umrijeti prije odrasle dobi. U Republici Hrvatskoj postoji Referentni centar pedijatrijske kardiologije u Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb, čiji je voditelj prof. dr. Ivan Malčić, ujedno predstojnik Klinike i predsjednik udruge Veliko srce malom srcu.
Sve okupljene je pozdravio gradonačelnik Željko Lacković koji je istaknuo kako mu je iznimna čast što se ove godine Festival srca održava u šest gradova, a među njima i Đurđevcu, te se zahvalio svim izvođačima i publici na svojem humanitarnom doprinosu ovom projektu.
Publiku su zabavili i rasplesali brojni izvođači koji su dali svoju podršku ovom hvale vrijednom projektu. Na festivalu su nastupili: TS Cure iz centra, Ivan Stapić, ŽVS Đurđevčice, TS Dangube, Mladen Medak Gaga i TS Mjesečina. Podravka se kao sponzor pobrinula da se svi u publici zaslade tortom iznenađenja, a Udruga A je to i Udruga žena Kalinovac osim što su svojim radom dale podršku projektu  na ulazu su prodavale i suvenire koje su izradile, ali i donirane suvenire.
Svim okupljenima obratio se i tata bolesne Eme koji je ukratko opisao kako je teško kada saznaš da ti dijete ima bolesno srce i da ti kao roditelj moraš biti jak i kad je teško kako bi bio podrška i supruzi i maloj Emi. Dr. Ivan Malčić zahvalio se svima na humanitarnom doprinosu i rekao je kako je najteže biti liječnik kad se godinama boriš za život djeteta i ne uspiješ, iako 90% djece doživi odraslu dob gubitak pacijenta ipak je najteži.
 
 
 

 
 
 
Iz udruge su za kraj proučili: Ujedinimo se u ovom mjesecu ljubavi i kucajmo zajedno u ritmu ljubavi.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio