NovostiVijesti

Edukativna tribina županijskog Savjeta za umirovljenike održana u Križevcima i Koprivnici; u ponedjeljak tribina u Đurđevcu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije održava tribine u sva tri županijska grada. Nakon Križevaca, tribina je održana i u Koprivnici, u prostoru Udruge Matice umirovljenika Koprivnica.

Tema tribine bila je reforma obiteljskih mirovina, s osvrtom na paket mjera Vlade Republike Hrvatske, a prezentirao ju je član županijskog Savjeta za umirovljenike Željko Šemper koji je kazao kako će promjene stupiti na snagu od 1. siječnja iduće godine.

Okupljenima se uime Županije obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek te je pohvalila rad Savjeta, naglasivši kako Županija kroz svoje programe i aktivnosti brine o podizanju kvalitete života umirovljenika i starijih osoba.
Predsjednik Savjeta Željko Pintar zahvalio je umirovljenicima na odazivu te Županiji na podršci Savjetu, istaknuvši kako umirovljenička populacija zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život.

Dodajmo kako će se edukativna tribina u Đurđevcu, održati sutra s početkom u 10 sati.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio