Novosti

U Noći muzeja predstavljeni đurđevački sportaši i rezultati kroz povijest

I ove je godine u Muzeju Grada Đurđevca zanimljiv i raznovrsni program privukao veliki broj zainteresiranih građana koji su tradicionalno Noć muzeja odlučili obilježiti na cjelovečernjem zajedničkom druženju. Tema ovogodišnje trinaeste manifestacije je sport i sportski velikani te njihov utjecaj na društvo.
S obzirom na temu u organizaciju Noći muzeja su se uključili i brojni klubovi iz Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.
Noć muzeja je započela otvorenjem Dokumentarističke izložbe Đurđevački sport kroz povijest kroz koju je prikazan presjek povijesti pojedinih sportova, značajni rezultati, zanimljivosti iz hemeroteka, fotografije, dresovi i razni rekviziti.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te se zahvalio svima sportašima i trenerima koji su radili na ovom projektu. I sam sportaš gradonačelnik je naglasio: – Sport je iznimno važan, pogotovo za mlade. Kroz sport se stječu zdrave i radne navike te se kroz zajedništvo grade prijateljstva.  Posebno mi je drago da se u našoj utvrdi na ovaj način kroz izložbu odaje priznanje našim sportašima i njihovim rezultatima. Vjerujem da će se mnogi sjetiti svojih mlađih dana, ali i onih koji više nisu s nama, a mladi će sigurno naučiti nešto novo o sportu u Đurđevcu.
Okupljenima se ispred organizatora prigodnim riječima obratio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić i ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel.
Posjetitelji su mogli poslušati predavanje Vladimira Miholeka koji je uz fotoprojekciju đurđevačkoj publici približio povijest sporta u Đurđevcu.
Tijekom večeri svi zainteresirani mogli su razgledati I stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate i Interpretacijski centar.
Događanja u Muzeju su zaključena koncertom Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, a nakon službenog dijela večeri posjetitelji su uživali u druženju uz pripremljene slastice.
Izložba ostaje otvorena do 25. veljače.
 Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live