Novosti

U Križevcima održan radni sastanak na temu upisa u strukovna zanimanja

Nakon Đurđevca, u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održan je radni sastanak s gospodarstvenicima, obrtnicima i ravnateljima i predstavnicima institucija na temu kreiranja plana upisa učenika u srednje škole prema potrebama gospodarstva u školskoj godini 2018./2019.
Sastanak je održan na inicijativu Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s Gradom Križevcima, HGK Županijskom komorom Koprivnica, Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Križevci.
Kao što je naglasio zamjenik župana KKŽ Ratimir Ljubić, cilj ovih sastanaka je „uskladiti potrebe za kadrovima gospodarstva i obrtništva s upisnim planom srednjih škola kako bi učenici, kad završe srednjoškolsko obrazovanje, imali siguran posao i budućnost“.
Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn istaknuo je kako je „nužno prebroditi jaz između nezaposlenosti i stvarnih potreba na tržištu rada“, istaknuvši kako je pri tome važna komunikacija s gospodarstvenicima, školama, roditeljima te učenicima.
Osim brojnih križevačkih poduzetnika i obrtnika, sastanku se odazvala i ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Gordana Juran-Ratković te ravnatelj Srednje gospodarske škole Toni Svoboda, a predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec pritom je pohvalio inicijativu ovakvih sastanaka, poručivši kako su dobar korak prema usklađivanju obrazovanja i potreba gospodarstva.
Prošle je godine u Županijskoj upravi održan prvi radni sastanak na ovu temu, s ciljem pokretanja dijaloga između gospodarstva i strukovnih škola kako bi se na vrijeme pripremilo za upise u sljedeću školsku godinu i razgovaralo o potrebama uvođenja novih zanimanja. Nakon Đurđevca i Križevaca, sljedeći sastanak održat će se u Koprivnici, 30. siječnja s početkom u 10 sati, u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live