Novosti

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac održana vatrogasna vježba

Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac održali su vatrogasnu vježbu s ciljem da svi nauče kako se treba snaći u opasnim situacijama kao što su požari, potresi i slične nepogode. Vatrogasci su nakon uspješno izvedene vatrogasne vježbe učenicima pokazali kako uspješno koristiti vatrogasne aparate pri gašenju požara, a učenici su mogli razgledati vatrogasna vozila.
Matija Markešić, zapovjednik JVP-a, učenicima viših razreda prezentirao je projekt Pustinjskih rendžera koji će se provoditi u suradnji s Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom, Osnovnom školom i DVD-om Đurđevac koji je nositelj projekta te je naglasio kako će novoosnovani odred malih renđera biti još jedan od simbola i ukrasa našeg grada.
U ovom odredu bit će mjesta za sve male rendžere koji pokažu želju i htjenje za čuvanjem našeg turističkog djela grada u koji spada prostor oko utvrde Stari grad, Borik i Đurđevački peski. Rendžeri će biti opremljeni maskirnim odorama, a proći će zanimljive vatrogasne vježbe i naučiti razne vještine.
Za upise u odred Pustinjskih rendžera postoji velika zainteresiranost , a planiraju se održati dodatne prezentacije projekta po razredima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live