Novosti

Za poticanje poduzetništva isplaćeno 114.789 kn nepovratnih potpora

I ove je godine Grad Đurđevac objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva kroz raspisanih 14 mjera prema kojem je do sada odobreno 14 zahtjeva po kojima je isplaćeno ukupno 114.789 kuna nepovratnih potpora.
S ciljem dodatnog razvoja plasteničke proizvodnje povrća koja predstavlja veliki potencijal za razvoj đurđevačkog gospodarstva Grad provodi program sufinanciranja nabave plastenika i staklenika kroz koji su povrtlari mogli ostvariti potporu do 35 tisuća kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme, za ovu mjeru odobrena su 3 zahtjeva.
Najčešća korištena mjera bila je poticanje ugradnje strojeva i opreme u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna subvencije bez PDV-a. Ovakvim tipom poticanja poduzetništva postiže se povećanje konkurentnosti, bolja opremljenost i povoljnija poduzetnička klima na području Đurđevca, što će se pozitivno odraziti  na budućnost i širenje gospodarstva kako na području grada Đurđevca tako i okolnih mjesta.
Grad je ove godine u program dodao i mjere za poticanje socijalnog poduzetništva čime se udomiteljima starijih osoba olakšava nabava medicinske opreme i uređenje prostorija u kojima borave korisnici te su odobrena 2 zahtjeva za ovu mjeru.
Cilj je da udomitelji naprave iskorak i da postanu obiteljski domovi i  za tu namjenu je predviđena potpora od 50 posto ukupnog ulaganja uloženog za prenamjenu, odnosno za obavljanje djelatnosti, što iznosi maksimalno 50.000,00 kuna, a drugi kriterij je iznos do 5.000,00 kuna po smještaju jednog korisnika.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live