AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

U zgradi Županije održano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova za rekonstrukciju dva igrališta

U zgradi Županije održano je potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova za rekonstrukciju dva igrališta ukupne vrijednosti projekata oko 340.000.00 eura. Nastavak je to odlične suradnje Županije sa Općinom Drnje i gradom Križevci.
Na sastanku su bili prisutni predstavnici izvođača radova, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Ivan Peklić, ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda, prodekan Veleučilišta u Križevcima Silvije Jerčinović i ravnateljica Učeničkog doma Križevci Snježana Majić, a prisutnima su se obratili Koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj te ravnateljica Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja, Dunja Valenčak.

– U posljednjih nekoliko mjeseci imali smo period gdje je nekoliko velikih projekata privedeno kraju, a danas smo ovdje kako bi rezimirali investicije vezane za rekonstrukciju  igrališta u Drnju i Križevcima. Županija je osigurala sredstva iz više izvora, najviše od Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva regionalnog razvoja, a treba napomenuti kako je rok za izvođenje radova 70 radnih dana od potpisivanja ugovora za školsko igralište u Drnju te 50 radnih dana za igralište Gimnazije u Križevcima. Napomenuo bih kako smo u proteklom razdoblju obnovili igrališta u osnovnim školama u Đelekovcu, Goli i Kalinovcu, a uz to završavamo veliku rekonstrukciju igrališta Srednje škole u Koprivnici – rekao je župan Darko Koren.

Načelnik Općine Drnje, Petar Dombaj, istaknuo je veliko značenje ove kapitalne investicije vrijedne 256.083.33 eura.
– Ovo je samo nastavak odlične suradnje sa Županijom bez čije potpore ne bi bilo moguće izvesti projekte na području općine. Velika stvar je da smo odmah imali sjajnu ideju i krenuli u realizaciju projekta, a vjerujem da smo dobili najbolje moguće izvođače radova i to je jedan dodatan pozitivan sadržaj cijeloj ovoj priči – .
Ravnateljica Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, Dunja Valenčak, istaknula je kako je izrazito zadovoljna realizacijom projekta, najviše radi učenika koji će konačno dobiti vanjski teren koji će im omogućiti bavljenje sportom na novouređenom igralištu jer su to svojim rezultatima na sportskim natjecanjima i zaslužili.

Sastanak je završio službenim potpisivanjem Ugovora.

izvor i foto: Drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live