Novosti

Udruga orača održala redovnu godišnju Skupštinu

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predstavljeno Izvješće o radu Udruge, aktivnostima i natjecanjima tijekom 2017. godine, Financijsko izvješće, Program rada Udruge te Financijski plan za 2018. godinu.
Navedeno je kako su ciljevi Udruge promicanje i popularizacija natjecanja u oranju u općinama, gradovima i županijama na državnoj i svjetskoj razini, edukacija članova i poljoprivrednika glede natjecateljskog oranja i obrade tla te poboljšanje tehnika oranja i obrade tla, a u tu svrhu i u 2018. godini nastavit će se s organizacijom tehničke pripreme glede natjecanja orača, edukacijama članova, poljoprivrednika i natjecatelja, pripremama i provedbom treninga natjecatelja, izradom Pravilnika za natjecanje orača te poticanjem drugih natjecanja u poljoprivredi.
Također se nastavlja suradnja s državnim, županijskim i drugim javnim ustanovama i službama, prvenstveno sa Savjetodavnom službom i Hrvatskom udrugom za organizaciju natjecanja orača, u a u planu je i izdavanje prigodnih publikacija, sukladno zakonskim regulacijama.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live