Life StyleNovostiVijesti iz Podravine

Udruga SUMA Podravske Sesvete; Anja Dergez dobitnica Državne nagrade za volontiranje

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas je (06.srpnja) u Zagrebu uručilo pet Državnih nagrada za humanitarni rad i volontiranje za 2021. .

Jedna od dobitnica Državne nagrade za volontiranje je i članica Udruge za održivi razvoj Suma iz Podravskih Sesveta, Anja Dergez.

Anja je kroz aktivno volontiranje pozitivno aktivirala lokalnu zajednicu u smislu aktivnijeg civilnog angažmana mladih i umirovljenika, a uz sve volonterske aktivnosti, odlična je učenica gimnazije.

Važno je napomenuti da je ova nagrada najveće priznanje u RH koje se dodjeljuje za volontiranje i doprinos društvu.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ovim putem odaje priznanje svim osobama koje djeluju na području humanitarnog rada, te svim volonterima na nesebičnom darivanju, ne samo materijalnih dobara ili financijskih sredstva kako bi pomogli potrebitima, već darivanju svog slobodnog vremena, svojih znanja i vještina na dobrobit čitave zajednice, ali i izgradnje boljeg i humanijeg hrvatskog društva.

Anja je iznijela i svoje dojmove nakon dodjele;

Prvenstveno, hvala Udruzi i cijeloj ekipi, ali najviše predsjedniku Vladimiru na podršci tijekom cijele godine, ali i na nominaciji za ovu nagradu. Zaista sam ponosna da kao volonterka iz male, ali poznate, Udruge mogu biti dio svečane dodjele i prezentirati kako svoj, tako i cijeli naš rad pred Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike! Veliko hvala svima, a našim vjernim pratiteljima želim poručiti da iskoriste priliku volontiranja, unapređenja i stjecanja novih iskustava jer nikad ne znaš u kojem ćeš se području pronaći baš kao što ni ja nisam znala!”

foto; Udruga SUMA (Facebook)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content