Novosti

Udruga žena Suha Katalena proslavila 20. godišnjicu osnivanja

U prigradskom naselju Suha Katalena održana je proslava 20. godišnjice osnivanja Udruge žena Suha Katalena.
Predsjednica udruge Gabriela Kralj Bartovčak pozdravila je okupljene i zahvalila se svima na sudjelovanju i potpori tijekom održavanja brojnih događanja koje redovito organizira udruga.
Žene su stup društva i glavni oslonac razvitka sredine u kojoj žive. Posao koji žene obavljaju na selu često puta je nevidljiv, te je podcijenjen iako je žena nositelj obiteljskog domaćinstva. Da bismo istaknuli važnost žena u društvu pred 20 godina osnovana je udruga žena radi zajedničkog djelovanja i uređenja mjesta. Žene preko udruge svojim zalaganjem, odricanjem i radom čuvaju tradicijske vrijednosti, te promiču kulturu i običaje Suhe Katalene- rekla je Gabriela Kralj Bartovčak.
Članicama Marici Gabarić, Brankici Šolinić i Katici Mihaljević koje su u Udruzi od osnivanja 1997. godine zahvalnice za njihov doprinos u radu udruge uručio je gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković.
Od žene se danas očekuje da ona bude upravo ta koja drži četiri “čoška” u kući,  te da vodi brigu o domaćinstvu i djeci, a sve to uz posao. Ovakvo udruživanje je zaista vrijedno pažnje, a zahvalio bi se udruzi i na sudjelovanju u brojnim manifestacijama, te posebno pohvaljujem njihovo sudjelovanje u uprizorenju Živih jaslica kod Staroga grada čime smo probili sve medijske barijere i bili smo u svim medijima. Suha Katalena ima velik broj djece i jedan od ciljeva je i da se uredi društveni dom upravo za ovakva druženja- rekao je gradonačelnik.
Nakon svečanog dijela gosti su mogli uživati u predstavi Božanstvena parodija Gradskog kazališta Đurđevac nakon koje je uslijedio domjenak i druženje uz pjesmu i ples.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live