Novosti

Ulaganje u razvoj školstva u Đurđevcu

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak na kojem su sudjelovali ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac Danijel Domišljanović, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i saborski zastupnik Željko Lacković, a ispred ministarstva, pomoćnici Stipe Mamić i Vlado Prskalo.
Sastanak je organiziran na temu ispunjavanja uvjeta za osnivanje glazbene škole u Đurđevcu, te su tom prilikom dogovoreni konkretni ciljevi i rokovi kako bi se sadašnji područni odjel Đurđevac Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice osamostalilo i postao zasebna ustanova. Trenutno su polaznici upisani od prvog do petog razreda, a naredne godine biti će pokrivena odjeljenja od prvog do osmog razreda nakon čega će se i formalno osnovati zasebna škola.
Grad Đurđevac aplicirao je za sufinanciranje izradu projektne dokumentacije za gradnju nove škole.
Poseban interes iskazan je za najavljene natječaje Ministarstva znanosti kojima će se ustanovljavati centri kompetencije u strukovnim školama i to u svakoj županiji po jedan.
Saborski zastupnik Željko Lacković naglasio je da je Strukovna škola u Đurđevcu najpogodnija za prijavu jer ima ishođenu pravomoćnu građevinsku dozvolu za dogradnju i iskustvo u provođenju programa u ugostiteljstvu i mehatronici. Natječajem su predviđene investicije do 5 mil. eura, a što bi bilo dovoljno da se u potpunosti riješi pitanje dogradnje i jednosmjenske nastave, te opremanje strukovne škole na području kompetencija.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live