Novosti

Uspjeh đurđevačkih gimnazijalaca u finalu Junior Freshhh natjecanja!

U Zagrebu je održano četvrto finale Junior Freshhh natjecanja u kojem se pet timova borilo za pobjedu rješavanjem zadataka iz područja prirodnih znanosti.
Tim Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca ‘U3-back in the game’ osvojio je 3. mjesto te simpatije publike i stručnog žirija. Nakon programa koji je uključivao prezentaciju o budućnosti naftne industrije koje su đurđevačke gimnazijalke Sara Kučinić, Lana Rončević i Klara Severić pripremile uz mentorstvo profesorice Irene Tišljar, uslijedilo je predstavljanje timova i zadataka o biogorivima te rješavanje problemskih zadataka iz biologije, kemije, matematike, fizike i geografije.
Podsjetimo, u prvom Junior Freshhh finalu sudjelovao je tim IMI u kojem su bili Mato Štefanac, Ivan Međurečan i Ino Lazar koji su osvojili 3.mjesto.
Na drugom finalu natjecanja bile su ovogodišnje finalistice u timu naziva U3 te su kao najmlađe finalistice osvojile 5. mjesto.
Prošle školske godine tim Stari paper u kojem su bile Laura Lončar, Lara Jagić Domović i Paula Šiptar odnio je pobjedu.
Važno je naglasiti da je od 598 prijavljenih timova čak pet timova iz đurđevačke gimnazije među prvih deset najboljih iz cijele Hrvatske.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live