Novosti

Uspješno završen Veliki ljetni čitateljski izazov u Narodnoj knjižnici Virje

U Narodnoj knjižnici Virje ovog je ljeta proveden program pod naslovom Veliki ljetni čitateljski izazov. U izazovu je sudjelovalo 12 djece u dobi od 8 do 14 godina. Cilj je bio prvo uživati u čitanju, a tek onda pročitati što više knjiga tokom praznika.
Svako dijete čitalo je onoliko knjiga koliko želi i u onoliko vremena koliko želi. Knjige su djeca dobivala u našoj inačici popularnog instagramskog “BOOK BOXa”. Svaka posudba je bila zapravo preuzimanje jednog paketića koji je osim knjige sadržavao i mala iznenađenja. Sa svakom knjigom sadržaji su biti drugačiji. Rebusi, zagonetke, labirinti, mandale, pokoji slatkiš. Najvažnije u cijelom iskustvu jest da se potpuno razlikovalo od čitanja lektire pa ako se nekome knjiga nije svidjela, jednostavno je uzeo drugu.
Nakon prvog sastanka na kojem su upoznali “10 prava čitatelja”, otkrili prva iznenađenja i započeli izradu personalizirane liste čitanja, svatko je čitao svojim tempom. Po završetku programa, sudionici su se ponovno okupili i na još jednom druženju razgovarali o knjigama koje su čitali. Proglašene su i pobjednice, koje su s obzirom na dob i broj stranica bile najuspješnije te za svoj trud ( 5 -6 pročitanih knjiga) osvojile i vrijedne nagrade.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio