Novosti

Uz književno-kulinarski program svečano otvorene 25. Galovićeve jeseni

U Koprivnici je svečano otvorena 25. po redu međunarodna manifestacija Galovićeva jesen, a književno-kulinarskom programu koji je okupio brojne sudionike prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Koprivničko-križevačka županija jedan je od pokrovitelja ove manifestacije koja ima za cilj čuvanje lika i djela Frana Galovića i promociju hrvatske književnosti, a zamjenik je tom prilikom zahvalio organizatorima, Podravsko-prigorskom ogranku Društva hrvatskih književnika, na prenošenju ljubavi prema lokalnoj književnosti na mlade generacije te je gostima piscima poželio da ugodno osjećaju u Županiji.
Festival je započeo predstavljanjem zbirke kajkavskih pjesama “Zebrani versi – Drage popevke zmetane na kup“ akademika Dragutina Feletara, a uz njega će gostovati još osam autora iz SAD-a, Čile/Belgije, Meksika, Češke, Slovenije i Hrvatske.
Predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur kazao je kako je za nagradu Fran Galović ove godine prijavljen rekordan broj knjiga – 61, a među njima je izabrano 10 finalista, dok će se sama nagrada dodijeliti na zatvaranju Festivala, u subotu u Koprivnici u 18 sati. U isto će vrijeme biti dodijeljena i nagrada Mali Galović za književno stvaralaštvo mladih.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio