OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Zaklada HGK ŽK Koprivnica objavila natječaj za dodjelu stipendija

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka i dodjelom stipendija od 1.500 kuna mjesečno do završetka studija, Zaklada Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već deset godina motivira studente s područja KKŽ za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.
Od početka rada Zaklade, putem 11 javnih natječaja izabrano je 49 stipendista, studenata koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Dodijeljeno je i devet stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godinu dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.
Zaklada je osnovana s ciljem obrazovanja radnika deficitarnih struka i stručnjaka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva i ostalih segmenata društva u županiji. Na ovaj način, njeni osnivači – Hrvatska gospodarska komora, te tvrtke iz Koprivnice, Križevaca i Kalinovca, žele preuzeti dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji gospodarski razvoj Podravine i Prigorja. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje s jedne strane te promoviranja svrhe i misije Zaklade, među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima, s druge strane.
Zaklada je objavila natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije, i to za pet novih stipendista. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija, socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, logopedije, farmacije i medicine.
Natječaj je otvoren do 9. studenoga 2018. godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio