Novosti

Uz Pozdrav proljeću obilježen i Dan narcisa

Na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu održana je  tradicionalna školska priredba Pozdrav proljeću kojoj su se pridružili i brojni roditelji, prijatelji i gosti koji su uživali u pjesmi, plesu, scenskom nastupu i krasnoslovlju s kojima su se predstavili učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, polaznici Male škole Dječjeg vrtića Maslačak, te učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić. Održana je i mala eko-revija gdje su učenici pokazali svoju kreativnost u izradi odjevnih predmeta od recikliranog materijala.
Obilježen i Dan narcisa, humanitarna akcija kojom se cvijećem simbolizira borba protiv raka dojke, a prigodnom prodajom narcisa nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu.
Humanitarnu akciju u Đurđevcu organizirala je i provela Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac u suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana Đurđevac koji su prodavajući svoje kreativne uratke, prikupljena sredstava donirali upravo za ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju.
Uz narcise članice Udruge dijelile su edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.
Akciju su uz brojne građane kupnjom narcisa podržali i gradonačelnik Željko Lacković, te ravnatelj Osnovne škole Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live