Novosti

Veleposlanstvo Makedonije posjetilo Đurđevac

Grad Đurđevac ugostio je Veleposlanstvo Republike Makedonije na čelu s veleposlanicom Danielom Karagjezoskom. U restoranu Starog grada održan je susret s poduzetnicima Grada Đurđevca, a prezentaciju Invest in Macedonia održala je veleposlanica.  Razgovaralo se o stanju i razlikama u obrazovanju, poduzetništvu, životnom standardu  i drugim razlikama između stanovnika naših zemalja.  Tako su stope poreza puno niže u Republici Makedoniji, država plaća mirovinsko i zdravstveno osiguranje, daju se razne potpore što se tiče poduzetništva. Socijalno ugroženim obiteljima država osigurava stambeno pitanje, kod kupnje stana ili kuće pola troškova snosi država. Iznesene su i mnoge druge zanimljivosti, zbog kojih se Republika Makedonija čini zemljom raznih mogućnosti i poslovnih prilika.

Gradonačelnik Željko Lacković je pozdravio veleposlanicu i zahvalio se na dolasku u grad Đurđevac te joj je uručio i prikladan poklon. Istaknuo je podatak da Đurđevac bilježi porast broja investicija, te je predstavio trenutne investicije: investicije u Poslovnu – industrijsku zonu A,  komunalnu i prometnu infrastrukturu, projekt Športsko rekreacijskog centra, Posjetiteljskog centra i projekt revitalizacije utvrde Stari grad. Gradonačelnik je prezentirao sve potpore koje Grad Đurđevac daje poduzetnicima, poljoprivrednicima i ugostiteljima.

Martin Mahović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i razvojne projekte Grada Đurđevca, ukratko je održao prezentaciju o gradu Đurđevcu i njegovim znamenitostima.

Nakon susreta uslijedilo je razgledavanje Galerije Stari grad te Donacije Ivana Lackovića Croate. Gradonačelnik Željko Lacković i veleposlanica Makedonije zajedno su posjetili Poslovno – industrijsku zonu A.

DSCF0005-150x100
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live