AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

Velika pobjeda KUD-a Petar Preradović na natjecanju plesnih parova ”Drmeš-da”: Gabrijela Franjić i Borna Šimunic prvi i najbolji

S jednog od najoriginalnijih natjecanja u folklornom amaterizmu u Hrvatskoj, natjecanja plesnih parova “Drmeš-DA!”, na kojem članovi KUD-a Petar Preradović sudjeluju od 2016. godine i osvajaju brojne nagrade, ove godine su se vratili s prvom nagradom plesnog para Gabrijele Franjić i Borne Šimunica.
Kao najbolji plesni par ovogodišnjeg natjecanja prvo mjesto su osvojili koreografijom “Rokoko” pod vodstvom voditeljice Kristine Benko Markovica.

Ove godine poslali smo čak dva para, jedan iskusan, a jedan debitantski, ujedno i najmlađi par natjecanja. To su naši Dora Jerbić i Jurica Županić koji su izveli koreografiju pod nazivom “Klopanec poljka” voditeljice Ivane Manolić. Oduševili su sve prisutne svojom samouvjerenom izvedbom i pokazali su da nas na ovom natjecanju i dalje čeka svijetla budućnost. No, ono čemu smo se najviše potajno nadali i što se napokon ostvarilo je da je naš plesni par Gabrijela Franjić i Borna Šimunic osvojio prvo mjesto, što im nije prvi puta – rekla je Klara Severić i naglasila da ih to sve u KUD-u Petar Preradović ispunjava ponosom, jer mladi vjerno njeguju tradiciju i za to uvijek budu visoko nagrađeni.

Veselimo se svim idućim izazovima i nagradama, zaključila je Klara Severić.


izvor: Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live