Novosti

Zamjenik Pal na koordinacijskom odboru i završnoj konferenciji projekta „Partnerstvo za sve“

Sastanak koordinacijskog odbora i završna konferencija u okviru projekta „Partnerstvo za sve“ održan je u prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja kojoj je uz ostale članove Odbora prisustvovao i zamjenik župana, ujedno i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.
Pozdravne riječi uputila je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić kao vodeći partner u projektu te zahvalila svima na sudjelovanju i uspješnosti provedbe projekta. Ukratko je prezentirala projekt nakon čega je prezentaciju o nacrtu Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2014. do 2020. održala voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORI Tihana Kraljić. Uvodno je naglasila da je nacrt pripremila Radna grupa koju je imenovao župan Darko Koren te se  osvrnula i na demografske i gospodarske trendove, stupanj obrazovanja stanovništva te kretanje zaposlenosti i nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Čestitke za uspješno odrađen projekt uputio je i zamjenik Pal te istaknuo da ćemo takvim projektima uskoro doći i do pune zaposlenosti i da imamo itekako kompetentne osobe za izvršavanje tih dužnosti.
Isto tako, prisutnima se obratila i vršiteljica dužnosti predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac koja je ukratko predstavila aktivnosti Zavoda kao i samog projekta.
Na konferenciji održana je i prezentacija o provedenim aktivnostima i rezultatima projekta koju je prezentirala Suzana Hirjanić, projekt menadžer za regionalni razvitak i strateško planiranje. Pri tom je istaknula kako su sudionici projekta održali četiri koordinacijska sastanka za jačanje partnerstva LPZ-a Koprivničko-križevačke županije, šest jednodnevnih radionica za razvijanje i pripremu novih projektnih ideja za kandidiranje na natječaje u okviru Europskog socijalnog fonda te trodnevni trening za članove LPZ-a Koprivničko-križevačke županije. Na kraju konferencije zamjenik Pal podijelio je potvrde za sudjelovanje u provedbi projekta.
Valja napomenuti kako je nositelj projekta PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a projektni partner Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci. Projekt je trajao 18 mjeseci, ukupne vrijednosti 31.703,72 tisuće eura. Opći mu je cilj unapređenje i razvoj tržišta rada u Koprivničko-križevačkoj županiji, a specifični jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije sa ciljem pripreme novih razvojnih projekata u području razvoja ljudskih potencijala.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live