Novosti

Župan na kavi s novinarima o aktualnim temama

Župan Darko Koren održao je tradicionalnu kavu s novinarima kojoj su prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica Mladen Jozinović te pročelnici županijskih Upravnih odjela.
U uvodnom obraćanju župan Koren osvrnuo se na rad županijske uprave te aktualne teme od trenutačne problematike oko projekta Piškornica, odnosno Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, preuzimanju osnivačkih prava nad Općom bolnicom „ Dr. Tomislav Bardek“ te o neispunjenim financijskim obvezama Ministarstva u javnom- privatnom partnerstvu oko koprivničke Gimnazije Fran Galović.
O situaciji oko projekta Piškornica govorio je direktor Jozinović, rekao je da je Piškornica svoj prvi krug natječaja uspješno završila, ali će aplikacija  projekta za gospodarenje otpadom morati pričekati nove izbore. Smatra da se svakako treba naći novo rješenje provedbe projekta.
Župan se osvrnuo i na temu sanacije Opće bolnice „ Dr. Tomislav Bardek“ pri čemu je istaknuo kako je nedavno održan sastanak kod ministra zdravlja Darija Nakića od kojeg je zatražio promjenu Sporazuma, nakon čega bi imenovao upravno vijeće i time preuzeo osnivačka prava. No, do sada nije riješeno ni to pitanje te se čeka obećana izmjena sadašnjeg Sporazuma.
Na današnjoj konferenciji župan se osvrnuo i na obveze Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u javno-privatnom partnerstvu oko koprivničke Gimnazije Fran Galović te rekao kako je Županija poduzela sve potrebne pravne radnje za zaštitu prava, s obzirom  da zaključno  s petim mjesecom ove godine Koprivničko-križevačka županija  od MZOS-a potražuje 55 posto najamnine u iznosu nešto višem od 1.600.000,00 kuna.
Na kraju je predstavio i novoimenovanog pročelnika Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Marka Jembreka koji je stupio na dužnost 1. srpnja
Manifestacije koje će se održati ovog vikenda najavili su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal. Dan povrća u subotu, te festival folklora „Iz bakine škrinje“ od petka do ponedjeljka 11. srpnja u Koprivnici.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live