Novosti

Zamjenik Pal otvorio „Alpe Jadran Festival mladih pisaca“

 

Po prvi puta u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i gradu Varaždinu od 2. do 4. lipnja održava se festival pod imenom „Alpe Jadran Festival mladih pisaca“, a službeno ga je otvorio zamjenik župan Ivan Pal.

Pozdravnim riječima prisutnima se obratio Marko Gregur koji je ukratko prezentirao njihov rad, te upoznao okupljene sa samim projektom.

Ideju oko provedbe ovog projekta pohvalio je zamjenik Pal te istaknuo:

Mi kao Županija mislimo da treba stajati iza ovakvih projekata, malo je novaca koji se odvajaju, ali benefit je veliki. Želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu i veselim se našoj budućoj suradnji.“

Brojni uzvanici i gosti prilikom otvorenja upoznali su se sa srednjoeuropskom književnosti kroz čitanje tekstova, a predstavljen je i slovenski hip-hop, mađarski dance, austrijski techno te hrvatski jazz kojeg su uz pjesmu i ples izveli Romana Pavliša i Alpinisti.

Valja napomenuti da na festivalu sudjeluju mladi književnici iz četiri Europske zemlje, a u dva dana trajanja festivala, književnici će imati niz čitanja u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica, Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci te Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac kako bi mladima pružili uvid u suvremenu srednjoeuropsku književnost.

Organizator festivala je udruga RockLive iz Koprivnice, a održan je uz potporu Saveza Alpe-Jadran i Koprivničko-križevačke županije te brojnih sponzora, partnera i pokrovitelja.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live