Novosti

Zamjenik Pal otvorio stručni skup Društva nastavnika zdravstvene njege i Društva za povijest sestrinstva

Društvo nastavnika zdravstvene njege i Društvo za povijest sestrinstva Hrvatske udruge medicinskih sestara održali su drugi zajednički stručni skup u Srednjoj školi Koprivnica kojeg je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Uvodnu riječ održao je predsjednik Društva nastavnika zdravstvene njege Damjan Abou Aldan koji je tom prilikom istaknuo kako u Koprivnici postoji tradicija obrazovanja medicinskih sestara te da je održavanje ovakvog skupa u našemu gradu zasigurno dokaz kvalitetnih ulaganja u nastavnike medicinskih predmeta. Sanda Franković, predsjednica Društva za povijest sestrinstva u svom se govoru osvrnula na zajedničku suradnju dva Društva te napomenula kako je ona u protekle tri godine bila profesionalna te se nada da će u budućnosti biti još i bolja. Nakon uvodnih riječi predsjednika i predsjednice Društava, zamjenik Pal je svima zaželio dobrodošlicu i istaknuo: „Vi ste najbolji primjer da medicinsko školstvo u Republici Hrvatskoj odlično funkcionira i nadam se da će se uskoro otvoriti samostalna Medicinska škola u Koprivnici. Želim Vam uspješan rad i hvala Vam što djelujete.“

U radnoj atmosferi uz mnogo rasprava i analiza obrađeno je devet različitih tema aktualnog promišljanja o prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti. Neke od tema bile su promjene u sestrinskom obrazovanju, promjene u nastavnim kadrovima škola za medicinske sestre, proces zdravstvene njege, metodika nastave zdravstvene njege, ali i primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Stručni skup je okupio veliki broj nastavnika iz 23 škole koje obrazuju medicinske sestre, a nakon stručnog skupa uslijedila je i Izborna skupština Društva nastavnika zdravstvene njege.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live