Novosti

Župan poklonio „Pisanicu od srca“ općini Lendava

Ispred popularnog turističkog središta vidikovca „Vinarium“ postavljena je „Pisanica od srca“ koju su župan Darko Koren i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc uručili Antonu Balažeku, županu općine Lendava u Sloveniji.

Prilikom primopredaje pisanice župan Koren upoznao je prisutne s projektom „Pisanica od srca“ te dodao kako je Koprivničko-križevačka županija kolijevka naivne umjetnosti, a župan Balažek zahvalio je na unikatnom uskršnjem poklonu.

Tom je prilikom održan i radni sastanak na kojem je dogovorena daljnja suradnja između općine Lendava i Koprivničko-križevačke županije, a ovo svečano otkrivenje pisanice upotpunio je član Hrvatskog kulturnog društva „Pomurje“ Ivan Kos koji je održao recitaciju slovenske i hrvatske poezije.

Pored brojnih predstavnika medija, svečanosti su prisustvovali i predsjednik Turističke zajednice Lendava Vabi Janez Somi, predsjednik Saveza hrvatskih društava Slovenije Đanino Kutnjak koji je istaknuo kako je ovo još jedan način prenošenja i nastavka starih hrvatskih tradicijskih običaja te predstavnik Grada Đurđevca Martin Mahović.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live