Novosti

Zamjenik Pal prisustvovao završnom koncertu Zimske škole folklora

Zamjenik župana Ivan Pal prisustvovao je završnom koncertu Zimske škole folklora u dvorani Domoljub u Koprivnici na kojem je nastupilo 110 polaznika ovogodišnje Škole.
Prije samog početka koncerta prigodne riječi sudionicima uputila je vršiteljica dužnosti ravnateljice Hrvatske matice iseljenika Mirjana Ana Marija Piskulić koja je istaknula važnost Zimske škole folklora za očuvanje kulturne baštine Hrvata, osobito onih koji već nekoliko naraštaja žive izvan domovine.
Dobrodošlicu svim polaznicima i voditeljima Škole uputio je zamjenik Pal.
Završnim koncertom polaznicima škole pružena je prilika da pokažu što su naučili i uvježbali u školi folklora, a posjetitelji su tako mogli uživati u plesovima, nošnjama, pjesmama i glazbalima Dinarskog područja, ali i vještini sviranja tamburica kao i tradicijskih glazbala Hrvatske.
Valja istaknuti da je Zimska škola folklora namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških skupina, a uz praktična plesna predavanja održana su  i brojna predavanja o plesnom pismu – kinetografiji i osnovama dječjega folklora.
Organizator škole je Hrvatska matica iseljenika, a ove je godine uz desetu obljetnicu smrti posvećena osnivaču dr. Ivanu Ivančanu, poznatom hrvatskom etnologu, koreografu i znanstveniku.
Na kraju koncerta prigodne riječi uputio je i voditelj Zimske škole folklora, etnolog Andrija Ivančan zahvalivši pritom na podršci Koprivničko-križevačkoj županiji, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Gradu Koprivnici, ali i svim polaznicima škole na velikom trudu i motiviranosti.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live