Novosti

Zamjenik Sobota prisustvovao 3. savjetovanju uzgajivača konja u Križevcima

Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji sa Središnjim savezima i udrugama uzgajivača konja Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva poljoprivrede, organizirala je u Križevcima treće po redu savjetovanje uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj.

Na samom otvorenju uz brojne stručnjake, profesore i goste prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota te zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović koji su pozdravili te se obratili okupljenima.

Sudionicima savjetovanja prezentiralo se trenutno stanje konjogojstva Republike Hrvatske, uzgoj konja za daljinsko jahanje, potencijali sportskog konjogojstva, preventivne i zdravstvene mjere zaštite konja te hranidba konja, a svoje djelovanje predstavila je i Hrvatska udruga uzgajivača športskih konja koja ove godine obilježava trideset godina postojanja.

Uz prezentaciju, na savjetovanju se održao okrugli stol na kojem se raspravljalo o “Nacionalnom programu poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine”, a mnogobrojni profesori, stručnjaci iz svijeta konjogojstva održali su zanimljiva predavanja. Važno je napomenuti da je cilj ove manifestacije bio informirati i educirati uzgajivače, vlasnike i ljubitelje konja kako bi se što bolje snašli u svijetu konjogojstva.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live