Novosti

Zamjenik župana Ivan Palprisustvovao završnoj manifestaciji predstavljanja Koprivničko-križevačke županije u ovoj godini na konzularnom području Pečuh

Zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima prisustvovao je završnoj manifestaciji predstavljanja Koprivničko-križevačke županije u ovoj godini na konzularnom području Pečuh.

Manifestacija je započela promocijom knjige molitvica „Moliti srcem“, na hrvatskom i mađarskom jeziku, autorice generalne konzulice Republike Hrvatske u Pečuhu Vesne Haluge.

Riječ je o knjizi koja je namijenjena djeci polaznicima hrvatskog dječjeg vrtića u Pečuhu. Tom je prilikom ujedno i predstavljen „hrvatski stolac“ koji je na inicijativu generalne konzulice Haluge izradila Obrtnička škola Koprivnica, a čiju je inicijativu podržala i Koprivničko – križevačka županija.

Potom je u organizaciji Hrvatskog kluba „August Šenoa“ i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu u Pečuškoj katedrali održan Hrvatski adventski koncert Hrvatskog pjevačkog društva „Kalnik“ iz Križevaca.

Nakon koncerta održana je sveta misa koju je predvodio monsinjor Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije koji je pri tom vjernicima Hrvatima uputio i riječi podrške u nastojanjima da očuvaju hrvatski nacionalni identitet, jezik i običaje.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live