Novosti

Započelo obilježavanje Dana Muzeja grada Koprivnice

Okruglim stolom na temu „Počeci Muzeja grada Koprivnice“ započelo je obilježavanje Dana Muzeja grada Koprivnice koji će trajati od 27. do 29. srpnja.
Ovom manifestacijom zapravo se obilježava 65. godišnjica od prve postave Muzeja, a otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal koji je posebno naglasio kako je zadnjih nekoliko godina Muzej pokrenuo čitav niz projekata te dodao:
Zahvaljujem se i bivšim i sadašnjem ravnateljima na mnogim stvarima koje su progurale Koprivničko-križevačku županiju u jedan prostor u kojem smo prepoznati kao jedinica regionalne samouprave koja ima jedan primjeren i dobar odnos s ovako važnom institucijom kao što je Muzej.“
Ove godine smo zamislili ovo trodnevno druženje kao obilježavanje prvog postava Muzeja grada Koprivnice,“ objasnio je ravnatelj Muzeja Robert Čimin te pozvao sve da posjete brojna događanja koja će se pored Muzeja odvijati u i koprivničkoj i hlebinskoj galeriji te u Kući Malančec.
Na Okruglom stolu bivši ravnatelji Muzeja Zvonko Hitrec, Draženka Jalšić Ernečić i Marijan Špoljar zajedno s novim ravnateljem Robertom Čiminom osvrnuli na početak i samo osnivanje koprivničkog muzeja, a ujedno je bila i postavljena maketa rekonstrukcije Kuće Malančec koju je izradila Nives Vegh u sklopu svog diplomskog rada.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live