Novosti

Zaposlenici Udruge Bolje sutra sudjelovali na međunarodnom “Bodies of Change” programu u Rovinju

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sudjelovala je u Erasmus + programu naziva “Bodies of Change” – Embodied Arts Laboratory.
Zaposlenici Udruge Bolje sutra Dragana Pandža i Sanjin Bojić od 10. rujna do 20. rujna boravili su u Rovinju, gdje je u organizaciji Društva osoba s invaliditetom iz Rovinja održan spomenuti program. Projekt je osmišljen za dvije skupine sudionika – osobe koje se bave umjetničkim izražavanjem tijelom te osobe koje u svojim organizacijama rade s marginaliziranim društvenim skupinama, s naglaskom na rad s mladima. Sudionici su stigli iz brojnih europskih zemalja, uključujući Francusku, Španjolsku, Italiju, Estoniju, Bugarsku, Njemačku i Hrvatsku.
Pod vodstvom trenera Gabriela Vivasa Martineza, glumca i trenera s višegodišnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom, kognitivnim poteškoćama, pripadnicima romske manjine i drugim marginaliziranim skupinama, te Jordana Herrerosa, trenera s iskustvom u podučavanju nenasilnoj komunikaciji, polaznici su imali priliku iskusiti razne pristupe izražavanju tijelom i komunikaciji, kao i kako prilagoditi i uklopiti takve pristupe u rad s članovima svojih organizacija. Osim trenera, svoje pristupe na radionicama prezentirali su i polaznici programa koji se bave umjetničkim izražavanjem, a polaznici koji rade s mladima i marginaliziranim skupinama predstavili su svoj rad i rad svojih organizacija. Cilj projekta bio je suradnjom između umjetnika i osoba koje rade s mladima i marginaliziranima stvoriti nove, zanimljive i poticajne pristupe za rad sa spomenutim skupinama.
Udruga Bolje sutra znanja i metode stečene na programu „Bodies of Change“ koristit će za organiziranje raznih radionica sa svojim korisnicima, a ovo je samo prva u nizu edukacija za zaposlenike kojima će se proširiti vidici i stvoriti uvjeti za nove i drugačije pristupe u radu.

Foto: Društvo osoba s invaliditetom Rovinj

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live