Novosti

Zlatni vinari nastupili na Sajmu „Gast – Intervino“

 

U partnerstvu s Koruškom udrugom vinara iz Austrije i Županijom Vas iz Mađarske proizvođači vina iz Koprivničko-križevačke županije okupljeni u Clusteru vinogradara Đurđevac predstavili su se na međunarodnom sajmu Gast-Intervino u Klagenfurtu. Na zajedničkom izlagačkom prostoru predstavljena su vina koja su osvojila odličja na izložbi vina Zlatna vina Alpe Adria održanoj u Đurđevcu u svibnju 2015., te su izazvala veliku pozornost stručnjaka i posjetitelja.

Teme sajma Gast – Intervino su turizam, ugostiteljstvo i gastronomija, na njemu se svake godine predstavi oko 500 izlagača, a sajam posjeti više od 20.000 posjetitelja. Izlagački prostor na sajmu je financiran sredstvima iz zajedničkog projekta od strane Saveza Alpe Jadran, dok je Županija preko svojih programa osigurala sredstva za troškove prijevoza i smještaja za vinare.

Tijekom sajma zamjenik župana Darko Sobota sastao se s glavnim tajnikom Saveza Alpe Jadran, s kojim je razgovarao o projektima koji se u sklopu Kontaktne točke za Koprivničko-križevačku županiju pripremaju za natječaj Saveza koji je otvoren od kraja ožujka. Zamjenik župana razgovarao je i predstavnicima Koruške udruge vinara te predstavnicima organizacija vinara iz Slovenije s kojima je dogovoreno partnerstvo za nastup na manifestaciji Zlatna vina koja se planira za lipanj 2016., te se projekt priprema za spomenuti natječaj koji je u tijeku.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live