Novosti

Župan Darko Koren u ‘Aktualnostima iz županije’ Podravskog radija

U emisiji Aktualnosti iz županije gostovao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, te se pritom osvrnuo na radni posjet novim vlasnicima đurđevačke drvne tvrtke te naglasio važnost tvrtke za razvoj gospodarstva đurđevačke Podravine kao i novih zapošljavanja. Župan je također u Đurđevcu posjetio i LAG Podravinu te istaknuo značaj lokalnih akcijskih grupa za razvoj lokalne zajednice, te se ujedno osvrnuo i na nedavni posjet premijera Andreja Plenkovića našoj županiji.
Na području Koprivničko-križevačke županije započela je dogradnja Područne škole u Peterancu a uskoro kreće i rekonstrukcija Osnove škole Sveti Petar Orehovec, u sklopu čega je župan Koren govorio i o daljnjim ulaganjima u školstvo na području naše županije.
S Ministarstvom turizma potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta razvoja cikloturizma u Podravini i Prigorju, u koji se kreće zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom;
 
 
 
 
 
 
-istaknuo je župan Koren te naglasio kako je jedan od planova u okviru projekta povezati biciklističke rute s galerijskim i vinskim cestama, primjerice s Đurđevačkom vinskom cestom, kako bi se biciklizam spojio s vrhunskom gastronomskom i enološkom ponudom ovog kraja.
U Hlebinama je održana 4. Međunarodna umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“ koja je privukla čak četrdesetak umjetnika s područja Saveza Alpe Jadran pri čemu je župan Koren govorio o velikoj ulozi naive kao turističkog i kulturnog brenda Koprivničko-križevačke županije.
Završetak mandata prilika je da se podvuče crta na proteklo četverogodišnje razdoblje;
 
 
 
 
 
 
-naglasio je Župan Darko Koren.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio